Hatékony ingatlaneladás, kiadás közvetítő nélkül – Digitális könyv

Manapság, érthető okokból (az ingatlanos szakma szörnyű presztízse, a számtalan rossz tapasztalat és a rengeteg ingatlanpiaci szerencsejátékos miatt), egyre többen maguk szeretnék eladni, kiadni az ingatlanjukat. Támogatni tudom őket ebben az elhatározásukban, de azt is el kell ismerni, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását és a legtöbben menet közben jönnek rá, hogy nem is olyan egyszerű feladat ez.

Az ő számukra készítettem el ezt a több mint 100 oldalas digitális könyvet. A könyv több mint 30 év értékesítési tapasztalatát, gyakorlatát tartalmazza. Lépésről lépésre végig vezetem a tulajdonosokat azon a folyamaton, aminek a részeként hatékonyan és eredményesen tudják eladni, kiadni az ingatlanjukat. Ez a könyv a fontos elméleti összefüggések tudás mellett sokkal inkább gyakorlatias megoldásokat mutat be az olvasónak. Aki a sorok között is olvas majd az olyan tudással is felvértezheti magát, amit az élet számtalan területén hasznosíthat majd!

Mivel ez nem egy színes-szagos landing page oldal, ezért nem is annak szabályai szerint készült. A célja pusztán az, hogy korrekten és kellő részletességgel mutassa be miről is van szó ebben a digitális könyvben.

Tartalomjegyzék:

Az ingatlan ismérvei

(Kinek lehet igazán jó az ingatlan, ki lehet a vevő. A bárki és a mindenki nem válasz. Milyen előnyei vannak az ingatlannak a célcsoport számára.)

A hirdetés

(Mi a célja a hirdetésnek, hol hirdessük az ingatlant, hogyan keltsünk érzelmeket a hirdetésünkkel, milyen elemei legyenek a hirdetésnek)

  • fényképek
  • leírás
  • pontos cím
  • alaprajz
  • az ár meghatározása

A telefonos érdeklődők, elő szűrés

(A telefon nem csak arra való, hogy időpontot egyeztessünk, hanem arra is, hogy elő szűrjük az érdeklődőket, elkerülve, hogy olyanok is megtekintsék, akik számára egyértelműen nem lesz megfelelő az ingatlan. A telefon ad lehetőséget arra is, hogy kiszűrjük az ingatlanpiaci turistákat, sok időt megspórolva magunknak)

Az ingatlan felkészítése a bemutatásra

(Bármilyen furcsa, de az ingatlant fel kell készíteni a bemutatásra, hiszen az első találkozás, az első randi dönti el, hogy mennyire tudja elcsábítani, vonzónak mutatni magát az ingatlan az érdeklődő, a kérő számára)

Az ingatlan bemutatása

(Fontos! Az ingatlant nem megmutatni, hanem bemutatni kell!)

Az ingatlant bemutató brossúra

(A régi szép időkben az urak virágot vagy valamilyen egyéb kedves ajándékot vittek magukkal az első randevúra. Az ingatlant bemutató brossúra az a virág ami szó szerint emlékezetessé teszi az érdeklődőnek az első találkozást az ingatlannal. Ne legyünk naívak és ne gondoljuk, hogy az ingatlant kereső csak a mi ingatlanunkat nézi meg. Lehet 10-20 ingatlant is megnéz mire választ, dönt. Ha azt akarjuk, hogy a döntés előtt még mindig emlékezzen a mi ingatlanunkra is, akkor szükséges lesz ez a brossúra, ami egyébként filléres tétel, szóval ne sajnáljuk azt a kis „virágot”)

Az utókövetés

(Ha győzni – akarunk – akkor érdemes kapcsolatban maradni. Ne legyünk restek pár nap múlva udvariasan érdeklődni, hogy esetleg van-e még valamilyen kérdésük, mikor várható döntés, tudunk-e valamiben segíteni, hogy megkönnyítsük a döntést. Gyakran merülnek fel újabb kérdések, de amik miatt maguktól nem telefonálnának a potenciális vásárlók)

Írásos ajánlat

(Ha a vevő ajánlatot szeretne tenni azt mindig írásban kérjük!)

Szerződéskötés előkészítése

(Értékesítés esetén innentől kapcsolódik be ügyvéd a folyamatba, de bérlés esetén ezt mi magunk intézhetjük, ezért érdemes minden feltételt előre pontosítani, tisztázni.)

Szerződéskötés

(Adás-vételi szerződést csak ügyvéd írhat, de bérlés esetén fontos a jó és kellően alapos, részletes szerződés! Mintát mutatok!)

A bérbeadással kapcsolatos egyéb intézkedések

(A bérlésnek számtalan buktatója, kockázata lehet, de ezeket a bérleti szerződés mellett, további jogi eszközökkel el lehet kerülni.)

S mindezt mennyiért?

A PDF formátumú digitális könyv ára: 6 900 Ft

Nem sok ez egy kicsit?

Ennek a kiadványnak a valóságban nem ára, hanem értéke van. Végig kell gondolni, hogy vajon kinek, mennyit érne az meg, ha előre tudná, hogy az ingatlanját a mostani állapothoz képest, gyorsabban és hatékonyabban tudná értékesíteni? Ráadásul a könyvben szereplő tudást és tapasztalatot kockázatmentesen lehet megszerezni, kipróbálni, hiszen arra megelégedettségi garanciát biztosítok.

Mit ad neked ez a „könyv”?

  • 30 év gyakorlati tapasztalatát az értékesítés területén
  • Komplex, lépésről lépésre kidolgozott értékesítési rendszert
  • Gyakorlati tippeket, tanácsokat, amivel kitűnhetsz a többi hirdetés közül
  • Az értékesítési folyamat alatt online konzultációs lehetőségeket (nagyon szívesen véleményezem az elkészült hirdetést, tippeket, konkrét javaslatokat adok az esetleges módosításokhoz)
  • 200%-os megelégedettségi garanciát (igen jól olvasod 200%-os garancia, azaz, ha nem leszel megelégedve a tanultakkal, akkor visszakaphatod a könyv árának a kétszeresét).

Amennyiben megrendeli a könyvet, úgy 12 hónap időtartamban, ingyenesen szerepeltetjük a tulajdonában álló ingatlanjának a hirdetését az általunk kezelt médiafelületeken!

Hatékony ingatlaneladás, kiadás közvetítő nélkül című PDF könyv megrendelése

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Megrendelő neve
Email címe
Az adatvédelmi szabályzatot megismertem, az abban foglaltakat elfogadom!