GYIK

Miért kérek kizárólagos szerződést?

Azért, mert nem hatékony, sőt kifejezetten káros mind az ingatlan közvetítője, mind pedig az ingatlan tulajdonosa számára is, ha ugyanazzal a lakással vagy házzal egyszerre több közvetítő is foglalkozik.

Ebben az esetben ugyanis egyik közvetítő sem fog komoly energiákat, munkát befektetni az ingatlanba, hiszen lehet, hogy az ő munkájának a gyümölcsét egy másik ingatlanos fogja learatni.

Emellett, ha többen is foglalkoznak ugyanazzal az ingatlannal, akkor az ingatlanközvetítők abban fognak versenyezni, hogy náluk legyen a legalacsonyabb az ár, ezzel kárt okozva a tulajdonosnak, hiszen így az ingatlan a lehetőségeinél alacsonyabb áron fog elkelni.

Miért kerül az ingatlan értékének 4,5%-ába a szolgáltatás díja, miközben van ahol ennél alacsonyabb díjat kérnek?

Nálam nincsen apróbetűs rész, nincsenek kiegészítő szolgáltatások, nem kell külön fizetni az alaprajzért, a profi fényképekért, a videóért stb. Én eleve a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtom. Való igaz, hogy nem én vagyok a legolcsóbb a piacon, de nem is ez a célom. Én nem az alacsony árat, hanem a kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatást biztosítom Önnek! Tudom, hogy az ár fontos, de csak addig lesz az, amíg Ön nem tapasztalja meg a különbséget az egyes ingatlanközvetítők szolgáltatási színvonala között.

Miben különbözöm az ingatlanközvetítőktől?

A legtöbb ingatlanos nem más, mint egyfajta ingatlanpiaci szerencsejátékos. A munkájukban elsődlegesen nem az egyes ingatlanokra koncentrálnak, hanem a kellően nagy és változatos ingatlanportfólió kiépítésére. Ezért munkaidejük nagy része is ennek kiépítésével telik. Sokan akár egyszerre 40-50 ingatlant is „játékban tartanak” és abban bíznak, hogy a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb majd csak elkel valamelyik.

De Ön kiszámolta már, hogy ez esetben vajon ténylegesen mennyi időt tud az ingatlanos egy-egy ingatlanra, netán az Ön lakására, házára fordítani?

A közvetítők persze jól járnak, hiszen, ha szerencséjük van, akkor az adatbázisukból valamelyik ingatlant úgyis elviszik. De vajon az ingatlanok tulajdonosai is ennyire boldogok? Vajon ők mennyire vannak megelégedve a közvetítők szolgáltatásaival?

Az a helyzet, hogy én elsődlegesen nem értékesítek, hanem szolgáltatok! Egy olyan csomagot kínálok, aminek persze fontos része az értékesítés is, de ami elsődlegesen arról szól, hogy az Ön, mint tulajdonos kezében lévő értéket, vagyis az ingatlant – annak legjobb formáját bemutatva – „csillogó gyémánttá” varázsoljam. Azért, hogy így megtalálhassuk azt a leendő vevőt, aki képes beleszeretni ebbe a „gyémántba”. Aki ezáltal nem csak egy ingatlant kap majd, hanem egy olyan OTTHONT, ami hosszú időre tökéletes életteret biztosít számára.

Miből áll a szolgáltatáscsomag, hogyan zajlik az együttműködésünk folyamata?

Bármilyen furcsa is, de van egy nulladik lépés, amikor az ingatlant megtekintve, valamint egymást, a célokat, motivációkat jobban megismerve közösen eldöntjük, hogy várható-e sikeres együttműködés.

Nekem nem célom, hogy minél több ingatlanra legyen megbízásom. Nem játszom ingatlanpiaci szerencsejátékot, nem állok minél több ingatlannal (zsetonnal) az ingatlanpiaci rulettasztal mellett, abban bízva, hogy valamelyik ingatlanom majd csak elkel valahogy.

Én abban vagyok érdekelt, hogy megtaláljuk Önnek azt a vevőt, akihez a legjobban illik az ingatlan és aki éppen ezért a lehető legmagasabb árat fogja megadni érte! 

Ha létrejön a megegyezés, akkor első lépésben az ingatlan értékesítési adatlapját és értékesítési tervét készítem el, majd pedig magát az ingatlan hirdetését, amelyet a lehető legtöbb felületen elhelyezek. Egy ingatlanra vonatkozóan akár többféle, célcsoportspecifikus hirdetés is készülhet.

Második lépésben az ingatlant felkészítjük a bemutatásokra, az értékesítésre.

A harmadik lépés a potenciális érdeklődők előszűrése, illetve az ingatlan bemutatása. Miért fontos az előszűrés? Azért, mert nem ingatlanpiaci turistákat keresünk, hanem potenciális vevőket! Az ingatlant nem megmutogatni szeretnénk, mint valami kiállítási tárgyat, hanem bemutatni, hogy abba valaki beleszerethessen és aztán meg is vegye azt!

Szükség esetén az érdeklődőknél utánkövetést végzek, sikeres értékesítésnél pedig végig kísérem a teljes folyamatot, egészen az ingatlan átadásáig.

Miért Önt válasszam?

Az a helyzet, hogy erre én nem tudok Önnek választ adni. Sőt! Nem is akarom rábeszélni arra, hogy mellettem döntsön. Ehelyett inkább azt tanácsolom, hogy keresse fel a blogomat. Olvasson el több bejegyzést, az abban leírtakat vesse össze az eddigi tapasztalataival és ez alapján döntse el, hogy rám van-e szüksége vagy sem.

Ha úgy érzi, hogy igen, akkor kérem vegye fel velem a kapcsolatot írásban és szánjon rám egy fél órát, amikor az értékesítendő (vagy kiadásra váró) ingatlanát is megtekintve felmérhetjük, miben tudok Önnek segíteni.